Форма на детските килими

форми

Когато говорим за форми на подовата настилка

При избора за форми трябва да се съсредоточите повече единствено върху вашите предпочитания и вкус, както и върху размера и пропорциите на стаята. Някои хора намират овалните детски килими за по-удобни, докато други предпочитат класическите правоъгълни форми. Но си струва да запомните, че покритието трябва да бъде разположено на пода по такъв начин, че да не пречи на удобното и безопасно движение на детето (особено важно за бебета, които се учат да ходят и използват проходилки).

Каво можем да кажем за размера на детските килими.

Някои родители избират големи детски килими, които покриват изцяло пода в стаята. Други предпочитат да поставят малък килим само в зоната за игра. Друг вариант е да закупите няколко малки детски килимчета в същия стил, които изглеждат особено изгодно в големи стаи.

Интересни идеи за детски килим за стая за момче

Съвременните производители на детски килими предлагат огромен избор от модели. Сред които има много оригинални опции, които могат да украсят стая и да помогнат за развитието на детето. Това може да бъде изкуствен или смесен детски килим с любимите ви герои от приказките, изображения на коли или просто стилен графичен дизайн.

Можете да закупите детски килим с пътища, който ще бъде допълнение по време на игрите. За момчета това е опция с изображение на пресичащи се пътища със светофари, сгради, железопътни прелези. Няма съмнение, че бебето ще се радва на такава покупка много дълго време.

Какъв детски килим да изберете в стаята на момиченце

Детски килим в стаята на момиче трябва да бъде ярък и цветен. Ако говорим за сюжета, тогава това могат да бъдат изображения на феи и принцеси, цветни красиви поляни с пеперуди, замъци и приказни герои, обичани от момичета.

За младите дами можете също да закупите игрално подово покритие, например, изобразяващо стаите на апартамент или вълшебна гора с пътеки. Има смисъл да се даде предпочитание на ярки абстрактни модели детски килими с причудливи линии, които ще помогнат за развитието на фантазията и въображението.