Какво представлява емоционална интелигентност

Какво представлява емоционална интелигентност

Какво представлява емоционална интелигентност …

Защо е толкова важно да разбираме какво представлява емоционална интелигентност?

Разбира се, емоционалната интелигентност е необходима, ако трябва да подходите към конфликта съзнателно. Да го разрешите без взаимна вина и неблагоприятен компромис. Вместо безпокойство и страх, откажете се от позиции. Човек с висок еквалайзер ще избере искрен разговор между конфликтните страни. Няма да избегне ролята на медиатор, но ще помогне да изрази взаимни претенции и да разработи стратегия за по-нататъшни действия.

 Как да подобрим емоционалната интелигентност:

5 действителни стъпки. Какво представлява емоционална интелигентност

За разлика от много вродени таланти, като математика или ухо за музика, емоционалната интелигентност като социално умение може да се подобри през целия ви живот. В работен екип, двойка, във взаимоотношения с родители, приятели и деца, можем непрекъснато да работим върху съпричастност и комуникативни умения. Това със сигурност ще се отрази на качеството на нашите взаимоотношения, настроение и начин на живот.

Разни таланти и стремежи и колко проблематично е за живота и кариерата да измервате всички с една мярка. Скромни и кариеристи, мошеници и идеалисти ще се появят в световната литература и кино и всеки от тях ще има своя очарователна история. Разбирането на сложен и неподреден свят, в който всеки може да намери това, от което се нуждае, е важна стъпка в разрешаването на конфликти, изграждането на хармонични отношения и ръководния растеж. Книгите, филмите, изложбите, пътуванията и новите умения не са просто ерудиция, а начин за по-добро разбиране на другите.

– Стъпка четвърта –

Винаги мислете с две крачки напред

Емоционалната интелигентност е определено свързана с дългосрочното планиране: определяне на приоритети и цели, стратегическо разпределение на ресурсите и тактики за незабавни действия. При изграждането на взаимоотношения с другите винаги си струва да разделяме хората на тези, с които прекарваме по-голямата част от времето, и на тези, които нямат влияние върху живота ни. Комуникирайте в среда, където тя се получава смислена, обогатяваща и пълноценна.