Какво е предназначението на бижутата?

бижутата

Какво е предназначението на бижутата?

Бижутата са красиви и могат да са много ценни, не само защото за производството им се използват скъпи материали и в тях са инкрустирани скъпоценни камъни. Друго предимство на тези скъпоценни украшения е издръжливостта. Такива вещици служат на повече от едно поколение, не спирайки да радват очите на своите собственици и създават неописуема атмосфера на лукс и изискан вкус.

Бижутата често изглеждат ослепително и очарователно, надминавайки по-скъпите продукти по естетика. Но, за съжаление, е възможно и може едно бижу бързо да загуби първоначалния си вид, тъй като е изработен от материали, които лесно реагират с кислород и епидермални секрети. Това допринася за загубата на блясък и неравномерната промяна на цвета.

Кое разграничава едно бижу от многобройните продукти на произведения на изкуството:

  • производство от злато, сребро, платина или паладий;
  • трябва да има инкрустации от естествени камъни;
  • трябва да има печат, стигма, която гарантира, че независим експертен орган потвърждава високото качество.

Какво да носим в ежедневието:

В ежедневната визия са подходящи бижута от тази класификация, които имат лаконичен универсален дизайн: верижка с малка висулка, обеци само на ушната мида с шипчета, гладки тесни пръстени с малки вложки.

Подходящи за специални поводи сa:

Експресивните големи аналози са предназначени да допълват вечерните рокли. Масивен пръстен с впечатляващ рубин или диадема с разпръснати скъпоценни камъни изглежда неуместно в офис обстановка или по време на пазаруване.

Какво e бижу?

Бижутата са продукт от благородни метали и камъни (пръстен, обеци, гривна, колие, брошка, украса за маса и др.). Основната характеристика на бижутата е наличието на работа на майстор (бижутер), който създава тези изделията.

Какви са дамските бижута, изработени от благородни метали?

На първо място, си струва да се подчертаят бижута, изработени от благородни метали и техните сплави. Платината и златото неизменно се класифицират като „лукс“. Но и в тях се цени фината работа на майстора, серийни предмети от злато със скъпоценни камъни са…