Добрата храна за малките кучета, определя добрият им живот

храна за малките кучета

Възможно е да храната за малки кучета да има лош ефект но това може да се сведе до минимум. Отрицателното им въздействие върху животното, ако собственикът на домашния любимец започне да се грижи за здравето си възможно най-рано. Храната на малките кучета трябва да е диетична и редовно да посещават ветеринарния си лекар.

Храна за кучета от дребни породи, която можете да закупите от онлайн магазин Pets Like (Киев), е предназначена за здравословно и балансирано хранене на животни с тегло до 10 кг. Характеристика на тези породи е тяхното „домашно“ отглеждане, такива кучета живеят в апартаменти и частни къщи заедно със собствениците. Те се отличават с много активен и жив характер и темперамент, на тяхната мобилност до дълбока старост може само да се завиди.

Всяка порода има специална храна за малките кучета

Храната за малки кучета от всякаква възраст и размер, представена в нашия каталог, е високотехнологичен и балансиран продукт, който отчита всички характеристики на малките породи. На първо място, той се отличава с:

  • висока енергийна стойност (помага на животното да възстанови изразходваната енергия по-бързо);
  • адаптиране на сухите гранули към размера на челюстите и зъбите (парчетата са много по-малки от стандартните гранули);
  • достатъчен вискозитет на гранулите помага за поддържане на устната хигиена, предотвратявайки образуването на плака и зъбен камък;
  • повишено съдържание на мултивитаминови комплекси за поддържане на козината, връзките, костите и мускулите в добра форма.

Относно използването на специална храна за малки породи

Малките кучета не са само чисто „домашни любимци“, които лежат на дивана по цял ден. Използват се успешно за лов (дакели, пинчери, териери) и активно участват в различни състезания. Използването на специална храна за малки породи, която отчита всички специфики на тялото им, помага за сериозно повишаване на издръжливостта и силата, от които вашите домашни любимци се нуждаят толкова много.

Не забравяйте, че малките кучета са много предразположени към „чревоугодничество“, поради което е толкова важно да следите размера на порцията, препоръчана от производителя. Прехранването никога не е добро; по-вероятно е да причини здравословни проблеми на вашето куче.

Ние от hranazakucheta.bg ви предлагаме голямо разнообразие от храна за малки кучете. Поръчайте онлайн.